FI | EN | DE | RU

← Takaisin etusivulle

Koivurannan maatila

Koivurannan tilan tuotteet

Koivurannan kyytöt eli itäsuomenkarjan lehmät elävät samoilla laajoilla metsälaitumilla järven rannalla kuin jo tilan ensimmäiset kyytöt Viikuna ja Ilona 1930-luvulla. Tänä päivänä suomenkarjan maito yhdistyy tilan omien metsien ja lähitilojen marjojen kanssa herkulliseksi jäätelöksi.

kyytöt

Koivurannan tilalla on siis alusta asti ollut maidontuotantoa, mutta jatkojalostusta aloitettiin kehittämään vuonna 2017. Jäätelökoneen hankinnan jälkeen alkoi ensin jäätelöreseptien kokeilu, joista muodostui Koivurannan Jäätelö. Alusta alkaen oli selvää, että jäätelöissä käytämme kotimaisia marjoja ja puhtaita makuja.

kyytöt

Jäätelöiden lisäksi saatavilla on valkohomejuustoa, halloum-tyyppistä grillijuustoa ja smetanaa. Kaikki tuotteet ovat tilalla käsintehtyjä. Maitotuotteiden lisäksi on myynnissä tilan suomenkarjan lihaa. Kysy tarkempia tietoja sähköpostitse tai puhelimitse.

kyytönliha

Koivurannan jäätelö

Koivurannan jäätelöt valmistetaan kunnioittaen suomalaista luontoa ja kotimaisia makuja. Valmistuksessa käytetään suomenkarjanmaitoa ja lähellä kasvaneita marjoja. Jäätelössä voi maistaa aidot maut.

koivurannanjaatelo

Jäätelömakuja on muun muassa tyrni, mansikka, mustikka, karpalo, mustaherukka puolukka ja puolukka-kinuski. Lisäksi vaihtuvia sesongin mukaisia makuja.

Suomenkarja


Suomenkarja on Suomen alkuperäinen lehmärotu, joita on kolmea erilaista: itäsuomenkarjaa eli kyyttöjä, länsisuomenkarjaa ja pohjoissuomenkarjaa eli lapinlehmiä. Eri rodut tunnistaa värityksestään, sillä länsisuomenkarja on kokonaan vaalean ruskea, itäsuomenkarja on muuten vaalean ruskea, mutta sen selässä kulkee valkoinen juova ja pohjoisuomenkarja on täysin valkoista. Suomenkarja on joutunut sopeutumaan Suomen ankariin olosuhteisiin, mikä on tuonut sen lihaan ja maitoon paljon hyviä ominaisuuksia. Suomenkarja pärjää erityisen hyvin luonnonmukaisilla metsälaitumilla eli perinnebiotoopeilla. Koivurannan lehmät viettävät myös kesät metsälaitumilla ja talvet pihatossa, jossa heillä on ympärivuoden ulkoilumahdollisuus.

kyytöt

Suomenkarja oli vähällä kuolla sukupuuttoon, kun suomalaisilla maatiloilla siirryttiin uusiin lypsyrotuihin. Nykypäivänä suomenkarjan kanta on saatu jälleen palautettua vahvaksi ja sitä arvostetaan.

suomenkarja

Koivurannassa on emolehmiä eli vasikat elävät yhdessä emojensa kanssa ja saavat emojensa maitoa ravinnoksi. Koivurannan tilan jokaisella lehmällä on nimi ja omat luonteenpiirteensä. Suomenkarjan lehmät ovat yleisesti ottaen erittäin fiksuja ja uteliaita. He tulevat mielellään tervehtimään vieraita ja tutkivat ämpärit ja korit syömisen toivossa. Rikki menneen aidan tai huonosti suljetun portin he löytävät varmasti, sillä huolimatta laajoista metsälaitumista, joilla kyytöt elävät, heidän mielestään ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella. Jäätelöissämme noudatamme päinvastaista periaatetta - käytämme ainoastaan läheltä tulevia paikallisia raaka-aineita, ja aina jos mahdollista marjat tulevat tilan omilta mailta.

Tutustu tarkemmin Koivurannan tilan historiaan.

← Takaisin etusivulle